Sałaty / Salads
Mix sałat z grillowanym kurczakiem, pomidorkami cherry, płatkami migdałów, polana sosem vinaigrette /lub dresingiem/
Mix świeżych sałat z krewetkami i malinowym musem filecikami pomarańczy i dressingiem
Sałata polska z grzankami, kozim serem i sosem żurawinowym
Zimne przekąski / Cold hors d’oevres
Polski śledzik z oleju przedniego gatunku z cebulką i kiełkami lucerny
Tatar siekany z polędwicy wołowej z jajkiem przepiórczym i dodatkami
Tatar z łososia z kaparami
Carpaccio z polędwicy wołowej na rucolli ze świeżą bazylią oprószone parmezanem
Gorące przystawki / Hot hors d’oeuvres
Wątróbki drobiowe z patelni z cebulą i jabłkami
Chrupiące placki ziemniaczane z łososiem i z kawiorem czerwonym
Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną
Krewetki smażone na maśle z płatkami czosnku, świeżą pietruszką i grzankami
Dania dla dzieci / Dishes for children
Zupy / Soups
Krem “Teraz Polska”/specjał/
Żur polski na zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem
Rosół z domowym makaronem oprószony pietruszką
Kołduny utopione w rosole z nutą świeżego lubczyku
Krem z pomidorów z czosnkiem, grzankami i swieżą bazylią
Zupa sezonowa /chłodnik, krem z dyni, krem z białych warzyw/
Specjały w naszej kuchni lepione / Delicacies made in our kitchen
Pierogi ruskie ze skwarkami z boczku /z wody lub podsmażane/
Pierogi z mięsem /z wody lub podsmażane/
Pierogi z kapustą i grzybami prosto z patelni
Dania główne / Main dishes
Tradycyjny kotlet schabowy z kostką z zasmażaną kapustą i gotowanymi ziemniakami
Pieczona kaczka ze śliwkami podawana z kluskami śląskimi i buraczkami
Przysmak gajowego /gulasz z jelenia, plackiem ziemniaczanym otulony z leśnymi grzybami/
Pieczona gęś marynowana w czerwonym winie i pomarańczach z wiśniami i kopytkami
Kotleciki jagnięce w rozmarynie marynowane z dzikim ryżem i fasolą szparagową
Delikatne polędwiczki wieprzowe ze szparagami i sosem grzybowym na puree z zielonego groszku i kopytkami
Polędwica wołowa z masłem czosnkowym i zielonym pieprzem na zapiekance z batatów
Żebra wieprzowe marynowane w miodzie z frytkami i ogórkiem kiszonym
Stek z polędwicy na gorącym kamieniu z grillowanymi warzywami i frytami
Tagiatella “Marina” z owocami morza
Ryby / Fish
Desery / Desserts
Serwis kelnerski 10 % pobieramy od 6 osób